Englishen
Your cart: 0
Cart Subtotal: €0.00

Re-targeting

To je rezultat re-targetinga. Re-targeting velja za pravo majhno revolucijo v spletnem oglaševanju in kot lastnik spletne trgovine si skorajda ne morete privoščiti, da ga ne bi uporabljali.

Ponovno trženje oziroma re-targeting je storitev, ki omogoča ponovno prikazovanje specifičnih oglasov obiskovalcem vaše spletne strani. Gre za odlično orodje, ki ga lahko uporabite za pripravo akcij, kakršne so na primer dan brezplačne poštnine, dan popustov, dan novih artiklov in podobno. Najbolj poznana orodja za ponovno trženje sta Ads re-marketing in Facebook re-targeting, obstajajo pa tudi številni drugi.

Pri klasičnem oglaševanju na klik izgubimo povprečno kar 98 % obiskovalcev, saj ti našo trgovino zapustijo brez nakupa. Z re-targetingom pa lahko dosežemo, da tem 98 % obiskovalcem prikazujemo namenske reklame in jih prepričamo, da se vrnejo. Vsi ti obiskovalci so na neki točki pokazali zanimanje za vaše artikle, vendar jih je nekaj odvrnilo od nakupa. 

Številni obiskovalci zapustijo spletno trgovino brez nakupa in več kot je teh, večji je strošek oglaševanja za vsak opravljen nakup. To težavo smo pri nas rešili z re-targetingom in dosegli, da se vsem obiskovalcem, ki so odšli brez nakupa, prikazujejo naši namenski oglasi. Ti oglasi so obiskovalcem služili kot opomnik na našo trgovino in na artikle, ki so si jih ogledovali. Obiskovalce smo segmentirali na tiste, ki so si artikle le ogledovali, na tiste, ki so artikle že dodali v košarico ter na tiste, ki so opravili nakup. Na ta način smo obiskovalcem lahko prikazovali relevantne oglase in jih temu primerno nagovarjali k nakupu v naši trgovini.

retargeting

Prvi artikel, za katerega smo izdelali re-targeting kampanjo, je bil priljubljen Smoothie Maker. Pri tem smo uporabili Google Ads za iskalnike in prikazna omrežja ter Adroll za re-targetiranje na Facebook-u. Pred kampanjo je strošek oglaševanja znašal 8,92 €. Po mesecu dni testiranja re-targetinga smo beležili boljše rezultate. Strošek oglaševanja za Smoothie Maker-je, ki so bili prodani preko re-targeting kampanj, je znašal le 2,09 €. Tako smo ne le povečali prodajo, ampak tudi zmanjšali strošek na prodan artikel preko oglaševanja.

To seveda ni bil osamljen primer, podobne rezultate smo beležili tudi pri ostalih artiklih. Kot vidite, je re-targetiranje marketinška strategija, o kateri bi morali resno razmisliti tudi vi.

Stop browsing. Start selling. Contact me now at anze@degriz.net.

My name is Anže, and I am a Magento certified expert in solutions and a creator of multiple award-winning online stores.

I am the architect behind all Degriz projects. You will surely come across me if we collaborate. Even though the phone keeps ringing, you can always tap me on the shoulder if you need advice regarding online stores and their functioning.

I specialize in building custom online stores and I am a master of unique techniques to enhance conversion on your website.

© 2010 - 2024 Degriz. All rights reserved.